SlaapFysio

Het platform SlaapFysio is opgericht onder de vlag van Sleeptrade B.V. door slaapfysiotherapeut Hidde Hulshof. Hier wordt advies gegeven aan consumenten, werknemers en topsporters om de slaap te optimaliseren op zowel fysiek als mentaal gebied. Binnen dit domein heeft SlaapFysio zich gespecialiseerd als expert in het optimaliseren van de slaapomstandigheden. Door middel van het unieke meetinstrument SlaapID beschikt SlaapFysio over een rijke database aan slaapgegevens waaruit kennis wordt ontleend voor klanten, paramedici en topsporters.

Paramedische praktijken

Het platform SlaapFysio bestaat uit meer dan 100 paramedische praktijken die zich middels geaccrediteerde cursussen hebben gespecialiseerd in slaapfysiotherapie. Fysiotherapeuten zijn specialisten op het gebied van houding, beweging en belasting overdag. Door aan te sluiten bij het platform SlaapFysio krijgen zij ook de mogelijkheid om de houding, beweging en belasting gedurende de nacht in kaart te brengen. Daarnaast worden fysiotherapeuten opgeleid om de kwaliteit van slaap uit te vragen bij cliënten. Hoewel slapen voor velen vanzelfsprekend lijkt, ervaart 24% van Nederland een vorm van slaapproblemen. Vandaar het belang dat de kennis van eerstelijns fysiotherapeuten op orde moet zijn.

Wetenschappelijk onderzoek

SlaapFysio doet continu onderzoek naar de relatie tussen fysiek slaapgedrag en rug-, nek- en schouderklachten. In samenwerking met de Vrije Universiteit van Amsterdam, Faculteit Bewegingswetenschappen, zijn er wetenschappelijke onderzoeken gedaan om een verband tussen klachten, slaapgedrag en ondersteuning aan te tonen.

Vitaliteit

Slaapfysio verzorgt inspirerende lezingen om inzicht te bieden in het belang van een goede nachtrust voor gezondheid, productiviteit, sportprestaties en vitaliteit. Slaap wordt beschouwd als het belangrijkste herstelmechanisme van de dag. Tijdens interactieve lezingen inspireert SlaapFysio medewerkers om prioriteit te geven aan een goede nachtrust. Het doel is om zowel praktische als theoretische inzichten te delen, zodat medewerkers zelf aan de slag kunnen met het verbeteren van hun slaapkwaliteit.

Ga naar SlaapFysio.nl voor meer informatie!

Sleeptrade

Laten we kennismaken

Is jouw interesse gewekt? Neem contact op en kijk wat we voor jou kunnen betekenen!