Alle nieuws

Arjan de Vries opent zijn tweede beddenspecialist.nl in Malden

Medio Oktober opende Arjan de Vries zijn tweede winkel, beddenspecialist Malden, aan de passage 1 in Malden. Een mooie aanleiding om met Arjan in gesprek te gaan en meer te weten te komen over zijn achtergrond en het succes achter zijn winkels.

Eerst een stukje geschiedenis, hoe is het allemaal begonnen? Arjan: ”Als 16-jarige jongen begon mijn opa Albert de Vries in 1934 als beddenverkoper bij de Brennikmeijers in Sneek, om vervolgens als pasgetrouwde man per motor uit Friesland te vertrekken richting Buren. In 1947 vestigde hij zich in Buren en startte De Vries woninginrichting. Daar was het ook waar mijn vader Durk met eigen ogen gadesloeg hoe matrassen werden gemaakt en weer verkocht”. De familie verhuisde naar Beneden-Leeuwen, waar opa Albert het bedrijf verder uitbouwde met zijn zoon Jan en later ook zoon Durk. De naam werd veranderd in De Vries interieurs. ”In 1992 startte mijn vader zijn eigen zaak, De Vries Slaapcomfort, in Malden en specialiseerde zich volledig in bedden”. Arjan heeft het beddenvak dus met de paplepel ingegoten gekregen. “Na enkele jaren ervaring buiten het familiebedrijf te hebben opgedaan, opende ik in 2005 mijn eigen winkel aan de markt in Druten. Hiermee werd Beddenspecialist De Vries Druten de 3e generatie beddenverkopers in het land van Maas en Waal. Afgelopen jaar heb ik mijn winkel compleet vernieuwd met het interieur van beddenspecialist.nl.”

Toen afgelopen zomer het winkelpand van zijn vader in het Winkelcentrum van Malden vrijkwam, besloot Arjan in nauw overleg met Maarten Stoffels van Sleeptrade – Beddenspecialist om deze kans met beide handen aan te grijpen.

”Als 16-jarige jongen begon mijn opa Albert de Vries in 1934 als beddenverkoper bij de Brennikmeijers in Sneek, om vervolgens als pasgetrouwde man per motor uit Friesland te vertrekken richting Buren.”

Arjan: ”Medio Oktober is mijn tweede winkel, genaamd Beddenspecialist Malden, geopend in het winkelcentrum van Malden. Van het oude team heb ik Judith van de Logt en Angelique Verblakt benaderd om voor mij te komen werken, en ook Joost Bogema is ons komen versterken. Het team is helemaal opgeleid door SlaapFysio Hidde Hulshof en we hebben nu een ervaren en gecertificeerd topteam. We kijken ernaar uit om Malden en omstreken met onze bewezen aanpak weer goed te laten slapen.”

DE FORMULE

Sinds de start van zijn winkel in Druten is Arjan aangesloten bij Beddenspecialist.nl, de formule van Sleeptrade. Er zijn een aantal zaken die Arjan erg aanspreken. Arjan: ”Ik word volledig ontzorgd op tal van gebieden: de marketing, de huisstijl, mijn website , social media, automatisering en zelfs het winkelinterieur wordt verzorgd door de formule. Ik hoef hier niet naar om te kijken, wat ons team veel meer tijd geeft om ons te richten op de klanten. Onze verkoop- en adviesaanpak is echt uniek. Na het intakegesprek met een klant geven wij de SlaapID-sensor mee om het slaapgedrag thuis in het eigen bed in kaart te brengen. Ook maken we regelmatig een afspraak bij de klant thuis om de huidige situatie te bekijken en ter plekke uit te leggen hoe de SlaapID-sensor werkt. Klanten waarderen dit enorm en komen goed voorbereid terug naar de winkel om de sensor uit te lezen en het advies te ontvangen over welk slaapproduct het beste bij hen past. Sinds we deze werkwijze, die we sinds 2012 toepassen, hebben, zien we een aanzienlijk hogere conversie en orderwaarde. We kunnen duidelijk aangeven wat de klanten echt nodig hebben op basis van hun persoonlijke slaapgegevens en hun eigen wensen.”

Ook dragen de wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd door SlaapFysio Hidde Hulshof bij aan het gegeven advies. Onze methode wordt hierbij toegepast en toont aan dat we mensen echt beter kunnen laten slapen met minder klachten. Dat is waar we uiteindelijk naar streven.”

COLLECTIE

Arjan is ook erg in zijn nopjes met de collectie van Beddenspecialist.nl ”Het is een uitgebreide collectie met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Mijn favoriet is het merk LeDorm. Deze collectie van matrassen, boxsprings, dekbedden en hoofdkussens is gemaakt van natuurlijke materialen met oog voor een goede ergonomische lighouding. Bovendien worden ze gemaakt in Nederland en is geen vraag te gek. Of het nu om een zachter gevoel in de schouder of meer steun in de onderrug gaat, alles is mogelijk.” ”Nieuw in de collectie zijn de elastische schouderzones, waardoor ook mensen met brede schouders nog beter kunnen liggen. De instelbare collectie matrassen, boxsprings, kussens en dekbedden van Beddelicious spreekt mij ook aan. De mogelijkheid om deze producten aan te passen zorgt ervoor dat we echt maatwerk kunnen leveren tegen een goede prijs.”

GUNSTIGER PRIJSNIVEAU

”Voor het iets gunstigere prijsniveau werken we met SLP Collection, een no-nonsense collectie van matrassen, boxsprings, kussens en dekbedden die we gebruiken tijdens actieperiodes en de Sale. Maar we gebruiken de degelijke boxsprings ook vaak als ondergrond voor onze duurdere Beddelicious-en LeDorm-matrassen.” Op het gebied van textiel vertrouwt Arjan op het merk VanDyck. ”Al jaren werken we hiermee en hebben we een vaste klantenkring opgebouwd. Hetzelfde geldt overigens voor de lattenbodems en matrassen van SwissFlex.” Beddenspecialist De Vries werkt verder met een groep voorkeursleveranciers, waaronder Hasena, Essenza, Bedding House, Hackett & Lane en Jooken. Arjan: ”Dit zijn leveranciers waarmee we goede afspraken hebben gemaakt en die we goed kunnen inzetten in onze winkels, indien nodig.”

TOEKOMST

Over de toekomst is Arjan de Vries duidelijk: “Ik probeer zoveel mogelijk synergie tussen beide winkels te
creëren en van daaruit de klanten tussen Druten en Malden een zo goed mogelijke service en advies te bieden. Ik ben ervan overtuigd dat onze unieke aanpak, service en onze zeer goed opgeleide en ervaren ligexperts zorgen voor steeds meer tevreden slapers en dat hier hierdoor nieuwe klanten de weg naar onze winkels weten blijven te vinden. De samenwerking met Sleeptrade – Beddenspecialist.nl zorgt ervoor dat we ons blijven onderscheiden en vooral dat we kunnen blijven doen waar we goed in zijn. Alleen is dit heel moeilijk en samen bereik je veel meer.”

Ik word volledig ontzorgd op tal van gebieden: de marketing, de huisstijl, mijn website, social media, automatisering en zelfs het winkelinterieur wordt verzorgd door de formule.


Gepubliceerd op: 26 Januari 2024

Beddenspecialist Malden

Sleeptrade

Laten we kennismaken

Is jouw interesse gewekt? Neem contact op en kijk wat we voor jou kunnen betekenen!