Beddenspecialist.nl groeit naar 28 winkels

Per 1 juni treden drie nieuwe ondernemers toe tot de formule Beddenspecialist.nl. Bedtime uit Haarlem, Woontex uit Lelystad en Wielinga uit Leeuwarden versterken de groep van zelfstandige ondernemers die zich ruim 6 jaar geleden verenigde onder de bedrijfsnaam Sleeptrade. Onlangs trad Bedvisie uit Nieuwegein ook toe tot de fullservice formule die als uitgangspunt heeft dat iedereen het verdient om goed te slapen.

Ook de nieuwe ondernemers gaan werken met de zeer persoonlijke aanpak waarbij eerst met een sensor het slaapgedrag in kaart wordt gebracht. Vervolgens wordt aan de hand van deze resultaten en het uitgebreide intakegesprek slaapadvies gegeven welke past bij de kenmerken van ieder uniek persoon. Beddenspecialist.nl werkt met merken zoals Auping, Swissflex, LeDorm, Beddicious, SLP collection en Vandyck. Producten die bij uitstek passen bij het invullen van de diverse individuele behoeftes en het slaapgedrag. Deze werkwijze heeft er bovendien toe geleid dat er samenwerkingen zijn ontstaan met honderden fysio- en oefentherapeuten en ook topsporters. Ambassadeurs van Beddenspecialist.nl zijn o.a. olympisch kampioenen als Anna van der Breggen en Sharon van Rouwendaal, Slaapfysiotherapeut Hidde Hulshof en belangenbehartiger voor lange mensen Rob Bruintjes (2.21 m).

Beter advies
Eén van de nieuw toetredende ondernemers is Ronald van ’t Pad van Woontex uit Lelystad. ‘De werkwijze bij Beddenspecialist.nl zorgt ervoor dat wij in staat zijn om mensen een volledig slaapadvies op maat te kunnen geven. De SlaapID-service, waarbij wij het slaapgedrag in kaart kunnen brengen, geeft ieder persoon zoveel nieuwe inzichten in hun eigen slaapsituatie, dat wij onafhankelijk en beter advies kunnen geven over het juiste matras, bodem, dekbed en/of kussen. Het kopen van een bed is een lastig proces voor een consument, maar op basis van jouw eigen slaapgegevens wordt het zelfs heel leuk en inzichtelijk. Bovendien neemt de kwaliteit van de nachtrust alleen maar toe’, aldus van ’t Pad.

Toekomstige groei
Maarten Stoffels, directeur van Sleeptrade, geeft aan dat hij verwacht dat de formule op korte termijn zal doorgroeien naar 40 winkels in Nederland. “Wij zien dat onze aanpak aanslaat en dat consumenten beseffen dat onze uitgebreide, individuele benadering leidt tot een slaapadvies op maat, met als gevolg een betere nachtrust.” 

Over Beddenspecialist.nl
Bij de formule Beddenspecialist.nl zijn achtentwintig beddenspeciaalzaken aangesloten. Zij zijn de ‘local heroes’, kennen hun klanten goed en beschikken over een grote productkennis. De bij de formule aangesloten ondernemers geven vaak al jarenlang, tot soms wel 120 jaar, slaapadvies. Beddenspecialist.nl bundelt die kennis en verenigt de krachten. De formule wil de klant meer centraal stellen. Desgevraagd geeft Stoffels een voorbeeld: “omdat veel mensen er de voorkeur aan geven om af te spreken op een voor hen geschikt moment, kan men bij winkels van Beddenspecialist.nl afspreken op tijden dat het hen uitkomt, overdag, maar ook ’s avonds. Dat lijkt logisch, maar bijna nergens in de branche kun je dat zo doen.”

De formule onderscheidt zich wereldwijd door het unieke SlaapID. Een sensor die thuis in het eigen bed wordt gedragen. Hieruit volgen de exacte slaaphoudingen, slaapbewegingen, het slaapklimaat en slaapritme van een persoon. Aan de hand van deze gegevens wordt een slaapadvies op maat gegeven. SlaapID wordt inmiddels exclusief, in samenwerking met de Beddenspecialist.nl winkels, ingezet door diverse fysio- en oefentherapeuten om fysieke klachten voortkomend uit de slaapsituatie te voorkomen, verhelpen of verzachten. Bij topsporters om de nachtrust als extra wapen in te zetten bij het bereiken van topprestaties.

Copyright © 2014. Sleeptrade. All rights reserved