Persbericht | Winkelformule Beddenspecialist.nl ontwikkelt maatwerkbedden voor reuzen

Van vrijdag 20 januari tot en met maandag 23 januari krijgt Nederland hoogachtend bezoek. De in Marokko geboren Brahim Takioullah, de op één na langste man ter wereld (2.46 m), reist dat weekend samen met zijn collega uit Ivoorkust Abdramane Dembele (2.37 m) af naar Apeldoorn en Haarlem. Dit bezoek brengt nogal wat uitdagingen met zich mee; voornamelijk de overnachting is een lastig obstakel dat de heren vaak beperkt in het reizen. Maarten Stoffels, directeur van Beddenspecialist.nl en zelf 2.0 meter lang, sprong te hulp door het maken van twee maatwerk-SLP collection-boxsprings van 2.50 m lang. Beddenspecialist.nl biedt samen met Fletcher Hotel Apeldoorn twee kamers aan waarin de op maat gemaakte bedden tijdelijk worden geplaatst.

In de voetsporen van Cajanus

Abdramane

Aanleiding voor de komst van Brahim en Abdramane is het evenement ‘In de voetsporen van Cajanus’ op zondag 22 januari in De Lichtfabriek in Haarlem. Dit evenement, speciaal georganiseerd voor lange mensen, geeft het startschot voor ‘Cajanus, een gigantische opera’, die in maart in première gaat. De opera vertelt het verhaal over de Finse gigant Daniël ‘Mynheer’ Cajanus (2.50 m). Cajanus liet zich de laatste periode van zijn leven verzorgen in het Proveniershuis in Haarlem en werd in 1749 begraven in de Grote of St.-Bavokerk in Haarlem, de plek waar de voorstellingen plaats gaan vinden.

De grootste uitdaging

Een overnachting regelen voor deze reuzen was de grootste uitdaging. Hotels hebben doorgaans bedden van maximaal 2.10 m lang en daar passen deze mannen niet in. Inez Scheper (1.90 m), medeorganisator en sponsor van ‘In de voetsporen van Cajanus’ en eigenaresse van de kledingwinkels Pretty Tall en Tough&Tall speciaal voor lange mensen, benaderde Beddenspecialist.nl met deze bijzondere kwestie. Maarten Stoffels, directeur van Beddenspecialist.nl, bood gelukkig dé oplossing die het bezoek van Brahim en Abdramane mogelijk maakt.

De winkels van Beddenspecialist.nl hebben ruime ervaring met het maken van maatwerkbedden en lieten speciaal voor deze gelegenheid SLP collection-boxspringbedden met een lengte van 2.50 m produceren. Daar komt nog wel wat bij kijken, want er worden ook speciale hoeslakens, dekbedden en overtrekken geleverd. Het gezellige Fletcher Hotel Apeldoorn werkte graag mee aan dit bijzondere bezoek en bood twee kamers aan waar op vrijdag 20 januari deze bedden geplaatst worden.

“Wij bieden aan al onze klanten persoonlijke, passende producten en zoveel mogelijk maatwerk voor een optimale nachtrust voor ieder persoon”, aldus Maarten Stoffels. “Het verzoek van Inez is bijzonder uniek en wij vinden het prachtig om hieraan mee te mogen werken.”

Op vrijdag 20 januari worden de SLP collection-bedden geplaatst en feestelijk gepresenteerd aan de heren in Fletcher Hotel Apeldoorn. Op zaterdag verhuizen de mannen compleet met bed naar Haarlem waar zij tot en met maandag 23 januari zullen verblijven. Op het programma staat onder andere een bezoek aan Ripley’s Believe It or Not! en Madurodam.

Brahim

 

Copyright © 2022. Sleeptrade. All rights reserved