Persbericht | Anna van der Breggen en Vivian Reijs testen slaaprevolutie Beddelicious Blockspring

De boxspring is niet meer weg te denken uit de Nederlandse slaapkamer. Het innovatieve Nederlandse beddenmerk Beddelicious heeft daar een revolutionaire dimensie aan toegevoegd: de Blockspring. Dit is een volledig instelbare boxspring voorzien van het unieke Blocks_system. Het Blocks_system bevindt zich zowel in de matras als de boxspring. Olympisch wielrenkampioene Anna van der Breggen en presentatrice en gezondheidsexpert Vivian Reijs namen de proef op de som; zij onderwierpen de Beddelicious Blocks-matrassen aan een kritische test

Tijdens het advies bij het kopen van een bed wordt vaak gevraagd hoe je slaapt. Uit de praktijk blijkt dat vrijwel niemand dat precies weet. Het Nederlandse concern Sleeptrade, eigenaar van Beddelicious, heeft daarom SlaapID ontwikkeld. SlaapID is een onafhankelijke service die middels een sensor in kaart brengt wat je slaapgedrag is. Deze laat zien hoe vaak je beweegt, in welke houdingen je slaapt en wat het slaapklimaat is. Op basis van deze meting ontvingen Anna en Vivian een persoonlijk slaapadvies van slaapfysiotherapeut Hidde Hulshof.

“De Tour win je in bed”

In 1980 sprak Joop Zoetemelk de legendarische woorden: “De Tour win je in bed”. De winnaar van de Tour de France van dat jaar was hiermee een van de eerste topsporters die het belang van een goede nachtrust benadrukten. Anna van der Breggen had hier, voordat ze in aanraking kwam met Beddelicious, weinig aandacht voor omdat ze vond dat ze altijd al prima sliep. Dankzij de SlaapID-meting is ze tot interessante inzichten gekomen.

“Ik dacht altijd wel dat ik een zijslaper was en dat ik op dezelfde manier weer wakker word als hoe ik in slaap ben gevallen. Maar de test liet zien dat ik bovengemiddeld veel draai en daardoor veel belastende tussenhoudingen aanneem”, reageert Anna. “Door de Blocks-modules aan te passen proberen we nu deze tussenhoudingen te vermijden. Ik heb als topsporter brede schouders en daarom een extra soft Blocks-module onder mijn schouders gekregen, waardoor ik meer ruimte heb om op mijn zij te liggen en dus minder de tussenhouding hoef op te zoeken. Grappig is dat Sierk Jan (vriend en trainer-coach, red.) ook merkbaar minder draait en vrijwel niet meer ’s nachts het bed uitgaat. Daardoor worden we beiden uitgerust wakker en dat is echt heerlijk.”
anna-van-der-breggen

 

 

Maar liefst 1200 variaties

Na de analyse van het slaapgedrag wordt het Beddelicious Blocks-matras individueel ingesteld op de fysieke kenmerken en wensen door middel van het Blocks_system. Het interieur is gevuld met maximaal tien Blocks-modules met pocketveren in vijf hardheden per module: van extra soft tot extra firm. Elke module kan worden aangepast, zodat alle zones in het lichaam een comfortabele ondersteuning en drukverdeling krijgen. De Blocks-modules zijn uitneembaar en kunnen ook achteraf makkelijk verwisseld worden. Gewichtsafname, fysieke klachten of een zwangerschap? Dan kun je dankzij de instelgarantie de Blocks-matrassen makkelijk opnieuw laten instellen. Ook de toplaag van het matras is verwisselbaar. Eén matras levert maar liefst 1200 variaties op.

Ook Vivian Reijs had weinig klachten voordat ze met de test begon. Soms werd ze wat stijfjes wakker, met name in haar rug. Maar zoals zoveel Nederlanders verwachtte ze niet dat dit was op te lossen middels een matras. Want het dure matras dat ze al had, daar kon het toch niet aan liggen? Grappig vindt ze de inzichten die ze kreeg dankzij de SlaapID-meting. “Ik dacht echt dat ik amper bewoog en op één kant sliep, maar ik blijk erg beweeglijk te zijn. Dat had ik dus nooit verwacht”, aldus Vivian. “Het voelt alsof ik op een wolk slaap, zo zacht en toch genoeg stevigheid. Ik merk dat ik iedere dag beter uitgerust opsta.”

slaapfysio-en-vivian-reijs

Beweeglijkheid is logisch

“Die onverwachte beweeglijkheid van Anna en Vivian is helemaal niet gek”, volgens slaapfysiotherapeut Hidde Hulshof. “Mensen moeten gemiddeld 30 à 40 keer bewegen in de nacht om doorbloeding te stimuleren en druk op de gewrichten te minimaliseren. Dat heeft het gros echter niet door. Veel mensen wordt daarom geadviseerd op basis van het type slaper dat ze denken te zijn en niet aan de hand van de daadwerkelijke situatie. Om die reden hebben we SlaapID ontwikkeld, zodat we alles kunnen doormeten en een passend advies kunnen geven.”

“Wanneer je lichaam door je matras niet goed wordt ondersteund kan dat een aanleiding zijn om bovengemiddeld te bewegen tijdens de slaap, wat averechts werkt op je algehele fysiek en dus bijvoorbeeld kan zorgen voor de rugklachten die Vivian ondervond. Daarnaast kijken we tijdens een persoonlijke meting of mensen wel écht recht liggen op het matras en niet bijvoorbeeld de schouder veel hoger ligt dan gewenst zoals bij de brede schouders van Anna. We maken foto’s van de meest geziene houding tijdens de meting en stemmen daar het advies op af. Op die manier kunnen we zorgen voor een optimaal slaapcomfort.”

Ga naar de site van Beddelicious

Copyright © 2022. Sleeptrade. All rights reserved